Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zoeken

Ons kantoor

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Adresgegevens

Hoofdkantoor Groot Aalst:
Halsesteenweg 42
9402 Meerbeke (Ninove)
Tel: 054/24 75 15
Tel: 053/39 53 13
Fax: 054/24 75 16


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">

Kantoor Aalst:
Kareelstraat 100
9300 Aalst
0484 18 74 34

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">

Kantoor Gent (op afspraak):
Brabantdam 150
9000 Gent
0484 18 74 34

Ubo register wat als je nog niet hebt gedaan?

Er komen voorlopig geen sancties voor de bedrijven die hun begunstigden niet tijdig aanmelden bij de FOD Financiën. Dat gedoogbeleid duurt tot 31 december.

In de strijd tegen terrorisme en witwassen verplicht Europa bedrijven, verenigingen en stichtingen in een register aan te geven wie de touwtjes in handen heeft. In België ligt de deadline voor registratie in het zogenaamde UBO-register (Ultimate Beneficial Owners) op 30 september.

Lees meer: Ubo register wat als je nog niet hebt gedaan?

Hoeveel km vergoeding mag je rekenen vanaf juli 2019

Een werkgever kan aan zijn personeelsleden die o.m. met hun eigen privéauto naar het werk rijden een kilometervergoeding toekennen. Dat geldt ook wanneer een bestuurder van een vennootschap zijn auto gebruikt om een beroepsmatige verplaatsing voor zijn vennootschap te maken. Jaarlijks wordt de kilometervergoeding geïndexeerd, maar in de lijn van vorig jaar is die kilometervergoeding weer wat gestegen sinds 1 juli 2019.

Lees meer: Hoeveel km vergoeding mag je rekenen vanaf juli 2019

Wynickxbijdrage update

Vanaf 2019 is de definitieve regeling van start. Hierbij zullen ook de pensioenplannen voor zelfstandigen (VAPZ en POZ), RIZIV-contracten en intern gefinancierde pensioenbeloftes mee in rekening gebracht worden.

Wanneer is er een overschrijding van de bij wet bepaalde drempel?

Lees meer: Wynickxbijdrage update

Wanneer aangifte vennootschapsbelasting in te dienen?

Net zoals particulieren een aangifte personenbelasting moeten indienen, zijn ook vennootschappen onderworpen aan een aangifteverplichting. Nadat de fiscus op zijn website het aangifteformulier voor de aangifte vennootschapsbelasting aanslagjaar 2019 had bekend gemaakt, is het recent ook gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. De FOD Financiën heeft inmiddels ook de indieningtermijnen voor de aangifte vennootschapsbelasting aanslagjaar 2019 laten weten.

Lees meer: Wanneer aangifte vennootschapsbelasting in te dienen?

Statuten nakijken nieuwe databank

Het nieuwe Wetboek van vennootschappen ven Verenigingen heeft niet enkel gezorgd voor de invoering van nieuwe spelregels in kader van het vennootschapsrecht. Het Wetboek heeft ook het levenslicht laten zien aan een zgn. Statutendatabank dat alle statuten van vennootschappen bewaart.

De statutendatabank bewaart alle versies van statuten van rechtspersonen

Lees meer: Statuten nakijken nieuwe databank

Gratis gebruik van een woning: nieuwe berekeningswijze bekend

  

Wanneer een woning door een vennootschap gratis ter beschikking wordt gesteld aan een bedrijfsleider, dan wordt hij of zij belast op een zogenaamd voordeel van alle aard.

Lees meer: Gratis gebruik van een woning: nieuwe berekeningswijze bekend

Aanvullend pensioen voor kleine zelfstandigen uitgebreid met POZ

 

Zelfstandigen-natuurlijke personen kunnen voortaan, naast hun vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen (VAPZ), een volwaardig aanvullend pensioen opbouwen dat vergelijkbaar is met dat van de zelfstandige bedrijfsleiders.

Lees meer: Aanvullend pensioen voor kleine zelfstandigen uitgebreid met POZ

Investeringsaftrek 2019: kmo’s gaan er op vooruit

 

Het standaardtarief voor de investeringsaftrek voor kmo’s wordt 20 % vanaf aanslagjaar 2019. Verder blijven de percentages voor investeringen gedaan in 2018 (aanslagjaar 2019) hetzelfde als vorig jaar.

Lees meer: Investeringsaftrek 2019: kmo’s gaan er op vooruit

Hervorming vennootschapsbelasting: wat volgt er in 2019

 

In aanslagjaren 2019 en 2020 treden de volgende fases van de hervorming vennootschapsbelasting in werking. We brengen u de komende wijzigingen in herinnering en wijzen erop hoe u zich nu al kunt voorbereiden op de inwerkingtreding van de compenserende maatregelen. Zo verzacht u de impact ervan.

Lees meer: Hervorming vennootschapsbelasting: wat volgt er in 2019

Hoeveel huur nu betalen aan je vennootschap?

 

Voordeel alle aard woning: factor 2 in plaats van 3,8

De manier waarop de gratis ter beschikking stelling van een woning aan een werknemer of bedrijfsleider wordt gewaardeerd, ligt al lang onder vuur. De regering heeft nu aangekondigd de regels aan te passen. De waarde wordt berekend met de nieuwe formule: KI × 100/60 × 2.

Lees meer: Hoeveel huur nu betalen aan je vennootschap?

Het KI heeft invloed op je inkomen als bedrijfsleider

De revalorisatiecoëfficiënt waarmee u de belastbare waarde van een onroerend goed kan berekenen, is vastgelegd voor het aanslagjaar 2019. Hij is gestegen ten opzichte van die voor het aanslagjaar 2018. Dit is belangrijk voor bedrijfsleiders die een woning verhuren aan hun vennootschap. Huurinkomsten boven een bepaald bedrag worden geherkwalificeerd als bezoldigingen.

Lees meer: Het KI heeft invloed op je inkomen als bedrijfsleider